Κατηγορία: Νέα και ανακοινώσεις

Ευχές Χριστουγέννων 2020

ευχές χριστουγέννων 2020

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ

ΓΙΑ ΔΟΙΗΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ    
ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ  ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΕΦΟΡΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ    
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  
     
     
     
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ    
ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ    
ΝΤΑΡΔΑ  ΑΙΜΙΛΙΑ  

 

Οικογενειακά ή πολυπρισματικός κόσμος του Ιωάννη Πανουτσόπουλου

Η νέα ποιητική συλλογή του Ιωάννη Πανουτσόπουλου «Οικογενειακά ή πολυπρισματικός κόσμος» περιέχει, όπως και η προηγούμενη συλλογή, 36 ποιήματα χωρισμένα σε τρεις ενότητες των 12 ποιημάτων. Τα ποιήματα που είναι αφιερωμένα στην «Οικογένεια της σιωπής» κάποτε δομούν και άλλοτε αποδομούν γνώριμα στιγμιότυπα της φυσικής μας οικογένειας. Στην «Οικογένεια της οργής» ο Ιωάννης Πανουτσόπουλος μιλάει για εκείνους που θέτουν σκοπό της ζωής τους να αλλάξουν τον κόσμο, πριν ο κόσμος αλλάξει τους ίδιους και ως εκ τούτου αλλάξει ο κόσμος. Στην «Οικογένεια της σπουδής» μπορεί να μη βρούμε ακριβώς τις ιδεολογικές μας συντεταγμένες αλλά σίγουρα θα αναρωτηθούμε για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ταξιδέψουμε στο μακρινό Κοτσυφοπέδιο και στο ακόμα πιο μακρινό κρατίδιο του εσωτερικού αναστοχασμού. Γιατί στο τέλος κατανοούμε ότι σε έναν πολυπρισματικό κόσμο τα πάντα μας αφορούν και παντού μπορεί να υπάρχει και το δικό μας γονιδιακό αποτύπωμα.Συνέχεια...

Εκδόσεις Ηδυέπεια κυκλοφορεί το βιβλίο του Αντώνη Ζαΐρη «Όπου νάναι…»,

Από τις Εκδόσεις Ηδυέπεια κυκλοφορεί το εξαιρετικό βιβλίο του Αντώνη Ζαΐρη «Όπου νάναι…», που περιέχει 24 ποιήματα, τρία δοκίμια και μια συνέντευξη.

Η αναζήτηση του πραγματικού νοήματος της ζωής, η κριτική στην πρόσκαιρη αλλά ευφάνταστη κοσμικότητα, η έντονη αίσθηση  περατότητας του βίου και η αποσυμπίεση  μιας αταίριαστης καθημερινότητας τροφοδοτούν και δίνουν χρώμα στα λόγια του συγγραφέα, βάζουν σε δοκιμασία την αδιέξοδη φαντασία που σμιλεύει το όνειρο και το τοποθετεί σε διαδικασία αναπαραγωγής για κάτι που δεν υπάρχει, για το μεγάλο κενό που παραμένει ασχημάτιστο και ακανόνιστο.Συνέχεια...

Γίαννης Καλομενίδης 08/01/1945 - 15/08/2020

"Αποχαιρετήσαμε, πολύ πρόσφατα, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν καλό φίλο, έναν ακάματο εργάτη – ερευνητή, τον Γιάννη Καλομενίδη. Που παρότι δεν γεννήθηκε στην Ελευσίνα, την αγάπησε όσο λίγοι ντόπιοι. Και την γνώρισε, μέχρι τις λεπτομέρειές της, όσο κανείς. Διότι κανείς δεν είχε το πάθος του για έρευνα, αναζήτηση τεκμηρίων, καταγραφή πληροφοριών και διάσωση στοιχείων. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του: Να συνεχίσουμε το έργο του!..."

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ 


 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ: Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας «ΠΑΤΕΡΑΣ»

Σε μια εποχή ολοένα και αυξανόμενων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά εξέχουσα σημασία υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.
Γι' αυτό, καλούμε όλους τους ενήλικες φίλους του συλλόγου μας - ιδιαίτερα πολίτες της τοπικής κοινωνίας μας - που μπορούν, να γίνουν μέλη.
Δεδομένης της κατάστασης αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
Γι'αυτό μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτηση, να την συμπληρώσετε και να την στείλετε στο e-mail του συλλόγου: 
  se.pateras2019@gmail.com

 

 
 
 
 

Nέος σύλλογος, με την ονομασία : Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας «ΠΑΤΕΡΑΣ»

Στην περιοχή μας πρόσφατα δημιουργήθηκε ένας νέος σύλλογος, με την ονομασία  «ΠΑΤΕΡΑΣ», Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας.

Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι η ανάπτυξη εθελοντικής δράσης, πνεύματος αλληλεγγύης και  δράσης που διέπεται από αλτρουιστικά και φιλανθρωπικά συναισθήματα. Ειδικότερα ο σύλλογος θα ασχολείται με την πρόληψη και τη διαχείριση  φυσικών καταστροφών. Στόχος είναι τα μέλη του να εκπαιδεύονται συνεχώς σε τεχνικές διάσωσης, πρώτων βοηθειών και παροχής εξειδικευμένης βοήθειας, καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα εθελοντισμού με μαθήματα, σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές, ημερίδες κ.α.

Οι εκλογές για ανάδειξη τακτικού Δ.Σ. στο σύλλογο πραγματοποιήθηκαν στις 2/2/2020 και έχει ως εξής:Συνέχεια...