Δασικές Πυρκαγιές στο όρος Πατέρα 2021

Ο Σύλλογος εν μέσω αυτής της περιβαλλοντικής κρίσης, αποτέλεσε έρεισμα για την πρόληψη μίας μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής αλλά και για την καταστολή του υπάρχοντος κινδύνου.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις που ανέλαβε όλο αυτό το τελευταίο διάστημα:

• Καθημερινές, βραδινές περιπολίες από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου του Ιουνίου έως και σήμερα ώστε να προλάβουμε οποιαδήποτε εστία και οποιαδήποτε πιθανή αναζωπύρωση στις περιοχές Μάνδρα, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Άγιο Γεώργιο.

• Υποβοήθηση και υποστήριξη του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων με καθοδήγηση τους σε εστίες, παροχή βοήθειας στον ανεφοδιασμό των μέσων δασοπυρόσβεσης, παροχή φαγητού και νερού σε όλους τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που ενεργούσαν στα σημεία της φωτιάς.

• Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών μέσω της αποψίλωσης μέρους των δασικών εκτάσεων, με την επικουρία των πολύτιμων εθελοντών μας. Η αποφυγή τέτοιων αποκαρδιωτικών συμβάντων στο μέλλον είναι στο χέρι όλων μας. Ο σύλλογος μας είναι ανοιχτός για τον καθένα που επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτόν το δύσκολο αγώνα.

Ευχαριστούμε τους αδελφικούς συλλόγους ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ (O.E.M), ΣΕΔΑΠ, Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά -Προβαλίνθου που συνέδραμμαν στο έργο μας και βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας προς αρωγή της περιοχής μας. Η συμβολή και η συνδρομή όλων είναι απαραίτητη. Η ικανοποίηση δε που βιώνεις προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο είναι αξεπέραστο συναίσθημα. Ευχαριστούμε όλα τα ενεργά μέλη του συλλόγου για τη συνδρομή τους στον κοινό στόχο.

 

 

https://sepateras.gr/