Γίαννης Καλομενίδης 08/01/1945 - 15/08/2020

"Αποχαιρετήσαμε, πολύ πρόσφατα, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν καλό φίλο, έναν ακάματο εργάτη – ερευνητή, τον Γιάννη Καλομενίδη. Που παρότι δεν γεννήθηκε στην Ελευσίνα, την αγάπησε όσο λίγοι ντόπιοι. Και την γνώρισε, μέχρι τις λεπτομέρειές της, όσο κανείς. Διότι κανείς δεν είχε το πάθος του για έρευνα, αναζήτηση τεκμηρίων, καταγραφή πληροφοριών και διάσωση στοιχείων. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του: Να συνεχίσουμε το έργο του!..."

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ 


 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ: Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας «ΠΑΤΕΡΑΣ»

Σε μια εποχή ολοένα και αυξανόμενων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά εξέχουσα σημασία υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.
Γι' αυτό, καλούμε όλους τους ενήλικες φίλους του συλλόγου μας - ιδιαίτερα πολίτες της τοπικής κοινωνίας μας - που μπορούν, να γίνουν μέλη.
Δεδομένης της κατάστασης αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
Γι'αυτό μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτηση, να την συμπληρώσετε και να την στείλετε στο e-mail του συλλόγου: 
  se.pateras2019@gmail.com

 

 
 
 
 

Nέος σύλλογος, με την ονομασία : Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας «ΠΑΤΕΡΑΣ»

Στην περιοχή μας πρόσφατα δημιουργήθηκε ένας νέος σύλλογος, με την ονομασία  «ΠΑΤΕΡΑΣ», Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας.

Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι η ανάπτυξη εθελοντικής δράσης, πνεύματος αλληλεγγύης και  δράσης που διέπεται από αλτρουιστικά και φιλανθρωπικά συναισθήματα. Ειδικότερα ο σύλλογος θα ασχολείται με την πρόληψη και τη διαχείριση  φυσικών καταστροφών. Στόχος είναι τα μέλη του να εκπαιδεύονται συνεχώς σε τεχνικές διάσωσης, πρώτων βοηθειών και παροχής εξειδικευμένης βοήθειας, καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα εθελοντισμού με μαθήματα, σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές, ημερίδες κ.α.

Οι εκλογές για ανάδειξη τακτικού Δ.Σ. στο σύλλογο πραγματοποιήθηκαν στις 2/2/2020 και έχει ως εξής:Συνέχεια...

ΚΑΤΑΣΤAΤΙΚΟ: Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας Ειδυλλίας «ΠΑΤΕΡΑΣ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
 
Άρθρο 1o
Ίδρυση– Επωνυμία- Σφραγίδα 
Ιδρύεται σήμερα , την 31η Ιανουαρίου 2019 , μη κερδοσκοπικό σωματείο με την επωνυμία << ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ >> και κατά σύντμηση ‘’Σ.Ε.Π.Π.Μ.Ε’’.
Το Σωματείο θα φέρει δική του κυκλική σφραγίδα  ,  η οποία θα φέρει στη μέση ένα τρίγωνο εντός του οποίου θα εγγράφεται η λέξη ΠΑΤΕΡΑΣ και το έτος ιδρύσεως του και  περιφερειακά η επωνυμία  << ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ >>. Το δε λογότυπο του Σωματείου φέρει τα ανωτέρω χαρακτηριστικά και είναι χρώματος  μπλε και πορτοκαλί.Συνέχεια...

Θα βοηθήσουμε μία «καρδιά» να χτυπήσει δυνατά;

Εδώ στην Αρκαδία και ειδικά στην Μεγαλόπολη, οι άνθρωποι βρισκόμαστε κοντά ο ένας στον άλλον. Η χαρά του ενός είναι χαρά του άλλου, αλλά και την  λύπη  μάθαμε να την μοιραζόμαστε. Την πόλη μας βρήκαν κατά καιρούς διάφορες δυσκολίες και στεναχώριες, και τώρα τελευταία μία ακόμη. Πρόκειται για την δυσκολία του αγαπητού σε όλους μας Πέτρου. Του παιδιού πού γνωρίσαμε στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολής μας. Τον Πέτρο που είναι αγαπητός σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Σε ένα παιδί που το χαρακτηρίζει το χαμόγελο και η καλοσύνη.Συνέχεια...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Λέσχη Ανάγνωσης Εταιρείας Συγγραφέων

Η Εταιρεία Συγγραφέων με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνέχιση των συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης σε μηνιαία βάση, όπως συνέβαινε και στα επτά προηγούμενα χρόνια της λειτουργίας της, όταν διαβάστηκαν μεταπολεμικοί συγγραφείς (Ιωάννου, Κοσμάς Πολίτης, Ταχτσής, Χατζής), αλλά και βραβευμένα βιβλία πεζογραφίας μελών της Εταιρείας, που συζήτησαν με τα μέλη της Λέσχης, ενώ επίσης οργανώθηκαν θεατρικές βραδιές.Συνέχεια...

ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ:99+1 μικρο-διηγήματα μελών της Εταιρείας Συγγραφέων

Η Εταιρεία Συγγραφέων καλωσορίζει το 2019 με μια συλλογική έκδοση με μικρο-διηγήματα 99+1 μελών της, που κυκλοφορεί με την «Εφημερίδα των Συντακτών» το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019. Ο τόμος, με εκατό ανέκδοτα κείμενα μικρο-μυθοπλασίας που έχουν ανώτατο όριο τις 555 λέξεις, προοίμιο και εισαγωγή, εντάσσεται στις εκδοτικές πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν ετήσια λογοτεχνικά ημερολόγια, θεματικούς τόμους και ανθολογίες με έργα μελών της Εταιρείας.Συνέχεια...